This website uses cookies to facilitate your use of the Website. more information

Angaben auf dem ErP-Label

Etichetarea eficienței energetice - eticheta ErP

Începând cu 26 septembrie 2015, Directiva ErP de proiectare ecologică (ErP = Produse legate de energie) este obligatorie pentru generatoarele de căldură și sistemele de stocare a apei din Europa. Aceasta înseamnă că proiectarea și etichetarea eficientă din punct de vedere energetic a produselor legate de energie, pe care le știm deja de la frigidere, mașini de spălat etc., intră și ele în joc pentru pompele de căldură și rezervoarele de stocare a apei calde.

Directiva UE se concentrează pe îmbunătățirea eficienței energetice și a compatibilității de mediu a produselor legate de energie. Aceste cerințe minime pentru un design ecologic sunt comunicate în mod transparent către lumea exterioară cu eticheta ErP și datele sale tehnice obligatorii.

Cea mai importantă și mai cunoscută informație este clasa de eficiență energetică. Încălzitoarele sunt evaluate pe o scară de la G la A ++. Rezervoarele de stocare a apei calde primesc o clasificare de la G la A.

Cel mai înalt nivel A +++ este dat în prezent numai dispozitivelor care utilizează o proporție mare de energii regenerabile, cum ar fi B. pompa de căldură.

Astfel, proprietarii de pompe de căldură aleg una dintre cele mai durabile soluții.

Descărcați eticheta ErP alpha innotec