This website uses cookies to facilitate your use of the Website. more information

Răcire cu pompa de căldură

Pompa de căldură multifuncțională - întotdeauna temperatura potrivită și confortabilă

Pe lângă încălzire și apă caldă, pompa de căldură este singurul generator de căldură care permite răcirea simplă, cu puțin efort suplimentar. În timp ce „se răcesc” cu pompe de căldură în țări precum B. este deja obișnuit în Olanda, nu a fost încă stabilit în alte țări europene.

Indiferent dacă este vorba de construcție nouă sau renovare, tehnologia unică a pompei de căldură vă permite să vă răcoriți vara. În loc să distribuie apă caldă peste sistemul dvs. de încălzire, așa cum se întâmplă la încălzire, pompa de căldură răcește apa din sistemul de încălzire și trece în schimb apă „rece” prin el. Răcirea cu radiatoare nu este potrivită datorită suprafeței reduse. Cu toate acestea, camera poate fi răcită confortabil folosind sisteme de încălzire a suprafeței, cum ar fi încălzirea prin pardoseală, perete sau tavan.


Diferitele moduri de răcire

Răcire activă

Răcire activă cu pompă de căldură aer / apă din seria alira LWAV +

Pur și simplu întoarcem sistemul: „Răcire activă”. Așa-numitele pompe de căldură reversibile aer / apă oferă posibilitatea răcirii active a încăperilor prin inversarea procesului, adică prin inversarea modului de funcționare - „răcire” în loc de „încălzire”.

Deci, în spatele răcirii reversibile nu există altceva decât frigiderul pe care îl știm cu toții și funcția acestuia. Din punct de vedere fizic, pompa de căldură și frigiderul sunt identice și au practic aceleași componente. Ambele diferă doar în ceea ce privește beneficiile. Pentru a putea să se răcească activ cu o pompă de căldură, aceasta trebuie să aibă câteva componente suplimentare în plus față de un circuit de răcire reversibil . Similar unui sistem de aer condiționat, căldura este apoi extrasă din cameră.

Dacă optați pentru o pompă de căldură cu răcire activă, ar trebui să vă așteptați la costuri de investiții ușor mai mari decât o pompă de căldură fără o „funcție de răcire”. Utilizarea energiei pentru răcirea activă este, de asemenea, mai mare în comparație cu răcirea pasivă. În schimb, însă, se pot obține capacități de răcire mai mari, iar încăperile pot fi „răcite” confortabil în zilele caniculare. Un plus în confortul de locuit.

Passive Kühlung

Răcire pasivă cu o pompă de căldură saramură / apă din seria alterra WZSV

„Răcirea pasivă” a pompelor de căldură cu sol / apă este o modalitate foarte rentabilă de a utiliza temperaturile scăzute din pământ pentru o răcire plăcută și ecologică a încăperilor vara. Căldura în exces este extrasă din camere și deversată în pământ.

Suprafețele de încălzire existente, cum ar fi încălzirea prin pardoseală, perete sau tavan poate fi utilizată ca suprafețe de răcire. În acest fel, vă puteți crea propriul climat de confort personal ieftin și într-un mod ecologic, cu un control ușor al temperaturii și fără curenți deranjanti.

Cu această răcire naturală, pompa de căldură este oprită, cu excepția pompelor de control și de circulație. Se presupune doar un consum redus de energie pentru ca pompele de circulație să dezvolte sursa de răcire la sol și încălzirea. Datorită funcționării reduse și utilizării energiei de mediu, răcirea pasivă oferă o soluție deosebit de ecologică, cu costuri de operare reduse. Un alt efect secundar pozitiv este acela că solul se poate regenera prin căldura furnizată, ceea ce duce la o îmbunătățire a eficienței globale.

alpha innotec a recunoscut tendința către răcirea ecologică și oferă o gamă largă de pompe de căldură, în special pentru răcirea pasivă. În plus, sunt disponibile pachete speciale de răcire pentru montarea unor pompe de căldură saramură / apă.


Răcire activă și pasivă cu pompe de căldură simplu explicate

Ești interesat și ți-ar plăcea să te răcorești într-un mod ecologic?

Trimiteți cererea dvs. de proiect cu ușurință și fără obligație.
alpha innotec oferă pompa de căldură potrivită pentru fiecare cerință.

La cererea de proiect

Avantajele răcirii cu pompe de căldură

  • Costuri de investiții reduse, cu puțin efort suplimentar
  • Prietenos cu mediul
  • Costuri de operare foarte mici cu răcire pasivă
  • Fără proiecte
  • Nu există costuri suplimentare pentru dezvoltarea sursei de căldură
  • Întotdeauna temperatura confortabilă potrivită