This website uses cookies to facilitate your use of the Website. more information

LD-Serie: unități decentrale de ventilație

Bucurați-vă de aer proaspăt și economisiți energie - universal aplicabil

Unitățile de ventilație descentralizate din seria LD de la alfa innotec asigură aer proaspăt într-un mod necomplicat, eficient și aproape invizibil. Datorită ventilației automate, căldura rămâne în casă, în timp ce excesul de umiditate și poluanții sunt transportați afară.

Formarea mucegaiului este prevenită și o alimentare regulată cu oxigen este, de asemenea, garantată. Astfel, dispozitivele au un efect pozitiv atât asupra casei, cât și asupra sănătății - și datorită recuperării pasive a căldurii, costurile de încălzire sunt, de asemenea, reduse.


De ce un sistem de ventilație?

Un sistem de ventilație descentralizat asigură o circulație a aerului sănătoasă și cu economie de energie, fără ventilație prin ferestre. În loc să deschidă o fereastră, sistemul de ventilație face acest lucru în mod automat și menține aerul cald în încăpere. Compensarea umidității și schimbul de aer reglabil creează un microclimat adaptat individual.

Acest lucru prezintă avantaje, în special pentru persoanele care suferă de alergii: unitățile de ventilație complet automate împiedică pătrunderea polenului și a prafului prin intermediul unor filtre speciale (opționale). Calitatea perfectă și uniformă a aerului în întreaga casă este asigurată de o alternanță continuă între așa-numitele faze de alimentare cu aer, în care aerul proaspăt din exterior este adus în clădire, și fazele de evacuare a aerului, care elimină aerul viciat din interior.


Despre Seria LD

Unitățile de ventilație descentralizate LD45 și LD30 sunt unități de ventilație din categoria unităților de ventilație cu recuperare de căldură. Acestea sunt proiectate astfel încât să poată fi instalate cu ușurință și aproape invizibil în peretele exterior al clădirii. Acest lucru elimină, de asemenea, nevoia de planificare.
Sistemul de ventilație descentralizat asigură o circulație sănătoasă a aerului, cu economie de energie, fără ventilație prin ferestre. În loc să deschidă o fereastră, sistemul de ventilație face acest lucru în mod automat și menține aerul cald în încăpere. Compensarea umidității și schimbul de aer reglabil creează un microclimat adaptat individual.

Un avantaj deosebit, în special pentru persoanele care suferă de alergii:
Unitățile de ventilație complet automate împiedică pătrunderea polenului și a prafului prin intermediul unor filtre speciale (opțional).

Pentru o funcționare optimă și echilibrată, sunt necesare două unități care să lucreze în direcții opuse în ceea ce privește fazele de funcționare (aer de alimentare/aer de extracție). În funcție de necesarul total de aer al unității rezidențiale, de obicei sunt necesare mai mult de două unități.

Avantaje pentru beneficiar

 • Ventilație eficientă din punct de vedere energetic cu recuperare de căldură
 • Funcționare foarte silențioasă
 • Control simplu prin telecomandă
 • Ideal pentru clădiri noi și renovări
 • Calitate uniformă și ridicată a aerului
 • Prevenirea creșterii mucegaiului
 • Autorizare DIBT (LD 45)


Avantaje pentru instalator

 • Nici un efort de planificare
 • Asamblare rapidă
 • Întreținere simplă
 • Sistem de ventilație coordonat cu control central
 • Poate fi utilizat independent de sursa de încălzire
 • Puternic datorită debitului mare

Aplicabil universal

Un avantaj major al unităților noastre de ventilație descentralizate: acestea pot fi utilizate practic oriunde, deoarece pot fi instalate în mod flexibil, fără niciun efort de planificare - indiferent de dimensiunea clădirii. Acestea sunt practic invizibile și se montează pur și simplu în peretele exterior; nu sunt necesare conducte de aer.

Din acest motiv, unitățile de ventilație din seria LD pot fi montate ulterior în clădirile existente, în mod deosebit de ușor și eficient din punct de vedere al costurilor. Pe de altă parte, modernizarea unui sistem de ventilație centralizată în clădirile vechi este, de asemenea, posibilă, dar implică un efort semnificativ mai mare și, prin urmare, costuri mai mari.


Date tehnice si download

Unitățile de ventilație descentralizate din seria LD se caracterizează prin următoarele caracteristici și avantaje. Detaliile tehnice, precum și instrucțiunile de utilizare pentru descărcare, pot fi găsite pe paginile produselor respective.

 • Unitate de ventilație cu recuperare de căldură
 • Poate fi instalat aproape invizibil în peretele exterior al clădirii și, prin urmare, este ideal pentru clădiri noi și renovări.
 • Calitate uniformă și ridicată a aerului și prevenirea apariției mucegaiului
 • Nici un efort de planificare
 • Sistem de ventilație coordonat cu control central (telecomandă)
 • Poate fi utilizat independent de sursa de încălzire
 • Debit mare de aer
 • Autorizare DIBT (LD 45)

Toate pachetele din seria LD

Pe lângă cele mai diverse componente individuale din seria LD, avem în programul nostru trei pachete prefabricate pentru diferite cerințe. Cele mai mari diferențe între diferitele versiuni constau în sistemul de control și în programele de ventilație disponibile.

PachetCaracteristici speciale
LD 30 BOPushPull Versiunea cu obiect echilibrat Set de instalare finală pentru unitatea de ventilație pentru încăperi individuale LD 30 BO cu recuperare de căldură. În special pentru băi, bucătării și WC-uri.
Compus din 2 ventilatoare, schimbător de căldură ceramic, capac intern cu clapetă de închidere manuală și 2 filtre G3, fără senzor de umiditate.
LD 30 BKPushPull Versiunea cu obiect echilibrat Set de instalare finală pentru unitatea de ventilație pentru o cameră LD 30 BK cu recuperare de căldură. În special pentru băi, bucătării și WC-uri.
Compus din 2 ventilatoare, schimbător de căldură ceramic, capac intern cu clapetă de închidere electrică și 2 filtre G3, cu senzor de umiditate integrat.
LD 45 OSet de asamblare finală pentru unitatea de ventilație pentru o singură cameră LD 45 O cu recuperare de căldură.
Compus din ventilator, schimbător de căldură ceramic, capac intern cu clapetă de închidere manuală și 1 filtru G2 și 1 filtru G3. Versiunea cu clapetă manuală
LD 45 KSet de asamblare finală pentru unitatea de ventilație pentru o singură cameră LD 45 K cu recuperare de căldură.
Compus din ventilator, schimbător de căldură ceramic, capac intern cu clapetă de acționare și 1 filtru G2 și 1 filtru G3. Versiunea cu clapetă electrică
LD 45 RCSet de asamblare finală pentru unitatea de ventilație pentru o singură cameră LD 45 RC cu recuperare de căldură.
Compus din ventilator, schimbător de căldură ceramic, capac intern cu clapetă de acționare și 1 filtru G2 și 1 filtru G3. Versiunea cu comandă radio și clapetă electrică

Zum Betrieb wird dann jeweils noch eine entsprechende Raumluftsteuerung benötigt.

Controlul aerului din încăperiCaracteristici speciale
LDS 45 OControlul aerului din încăpere ca accesoriu necesar pentru seturile de asamblare finală LD 45 O, LD 45 K, LD 30 BO și LD 30 BK. Posibilitatea de conectare a până la 6 unități LD 45 sau 3 unități LD 30 sau combinate. 5 niveluri reglabile.
LDS 45 KControlul aerului din încăpere ca accesoriu necesar pentru seturile de asamblare finală LD 45 O, LD 45 K, LD 30 BO și LD 30 BK. Conectarea a până la 6 unități LD 45 sau 3 unități LD 30 sau combinate. 5 niveluri reglabile.
LDS 45 RCComutator fără fir ca accesoriu pentru setul de asamblare finală LD 45RC, pentru comutarea fără fir a unității LD 45 RC, 5 niveluri de ventilație reglabile, programe: Ventilație continuă cu recuperare de căldură, ventilație încrucișată și funcționare automată ghidată de senzori, ventilație intensivă limitată în timp, deconectare limitată în timp.

 


Prețuri - prezentare generală

Un sistem de ventilație descentralizat este, în general, mai puțin costisitor decât o soluție centralizată. Pe lângă designul unității, costurile depind de diverși alți factori, cum ar fi dimensiunea clădirii și numărul de persoane din gospodărie. În medie, costurile pentru o soluție descentralizată (două unități) cu instalare se ridică la aproximativ 1 500 EUR.

Cu toate acestea, este important de reținut faptul că unitățile de ventilație descentralizate pot fi utilizate doar pentru fiecare cameră în parte, adică, cu costurile pentru două unități prezentate aici, doar o singură cameră este alimentată cu aer proaspăt. Prin urmare, în funcție de numărul de camere, este necesar să se evalueze în fiecare caz în parte dacă este mai favorabilă o soluție centralizată sau descentralizată.