This website uses cookies to facilitate your use of the Website. more information

Întreținere - garantează o funcționare eficientă pe termen lung

O pompă de căldură este o piesă impresionantă de tehnologie: eficientă, ecologică și cu întreținere redusă - inspecția regulată de către hornar la coșul de fum este la fel de inutilă ca lucrările de curățare care necesită mult timp. Din păcate, însă, nu se poate face fără întreținere. Prin urmare, avem de-a face cu întrebări importante despre întreținerea și tehnologia pompelor de căldură:

Cât de des trebuie întreținute, care componente necesită o atenție specială și este posibilă întreținerea la distanță? Poate merită să închei un contract de întreținere? De asemenea, clarificăm întrebarea dacă există componente susceptibile și să ne ocupăm de durata de viață a pompelor de căldură.

Despre pompa de căldură

Pompele de căldură sunt veritabile: datorită tehnologiei avansate, acestea servesc nu numai ca încălzire ecologică, ci și unele modele pot fi folosite și ca aer condiționat, deoarece pot răci interiorul clădirii. Toate pompele de căldură au o întreținere relativ redusă - nu există diferențe majore între diferitele tipuri în acest context. Doar grila de protecție a unor pompe de căldură aer-apă în instalații exterioare necesită puțină atenție suplimentară, dar și aici efortul este limitat.


Servicii și intervale de întreținere pentru pompe de căldură

Întreținerea regulată este esențială pentru a vă asigura că pompa de căldură funcționează întotdeauna perfect și durează cât mai mult posibil. Măsurile exacte care trebuie luate pentru fiecare întreținere variază de la dispozitiv la dispozitiv. Instrucțiunile specifice pot fi găsite în instrucțiunile de funcționare ale pompei de căldură.

Circuitul de răcire al pompelor de căldură alpha innotec nu necesită o atenție specială. Cu majoritatea dispozitivelor, cu toate acestea, este recomandabil să verificați și să curățați toate componentele circuitului de încălzire. Acestea sunt z. B. Vase de expansiune, filtre, capcane de murdărie, pompe de circulație și supape. Toate aceste lucrări ar trebui efectuate anual în medie și mai frecvent, dacă este necesar. Calitatea apei de încălzire ar trebui, de asemenea, să fie înregistrată analitic în fiecare an.

Acest lucru asigură respectarea specificațiilor. În cazul unor abateri, trebuie luate imediat măsuri adecvate. Cu unele pompe de căldură aer-apă, orificiile de admisie și evacuare și grila de protecție trebuie verificate și, dacă este necesar, curățate și curățate de gheață iarna.


Merită un contract de întreținere?

Un contract de întreținere pentru pompa de căldură este o chestiune practică: plătiți o rată anuală fixă, iar întreținerea se efectuează în mod regulat, fără a fi nevoie să angajați de fiecare dată un tehnician. Deci, nu uitați de întreținere, vă economisiți căutarea unui specialist și puteți fi siguri că pompa de căldură este întotdeauna în stare bună.

Un alt avantaj: cu un contract de întreținere, sunt deja incluse servicii importante precum călătoriile. Dacă încheiați un contract de întreținere direct cu noi, puteți fi sigur că un tehnician autorizat de alpha innotec va efectua întotdeauna întreținerea.


întreținere la distanță

Aveți o problemă cu pompa de căldură și doriți o soluție simplă și rapidă? În acest caz, întreținerea la distanță merită. Dacă vă integrați pompa de căldură într-un sistem de întreținere la distanță (cum ar fi alpha web), permiteți tehnicianului să acceseze sistemul extern. Acest lucru le permite să verifice setările și, eventual, să remedieze problemele imediat, fără a fi nevoie să vină acasă. Asta economisește nervi, timp și bani.


Există componente vulnerabile într-o pompă de căldură?

Principiul funcțional și componentele unei pompe de căldură sunt foarte asemănătoare cu cele ale unui frigider. Ca și în acest caz, componentele individuale ale dispozitivului nu sunt, de obicei, deosebit de susceptibile la defecțiuni. Dacă ați investit într-o pompă de căldură apă saramură, puteți, de asemenea, aștepta cu nerăbdare durata de viață practic nelimitată a colectoarelor sau sondelor.