This website uses cookies to facilitate your use of the Website. more information

Pompele de căldură în reabilitare

Mizați-vă pe viitor - luați o decizie durabilă și bună cu o pompă de căldură

Tot mai mulți proprietari își iau rămas bun de la încălzirea cu petrol, lemne sau gaz pe parcursul lucrărilor de renovare și optează pentru o pompă de căldură.
Din motive întemeiate: majoritatea sistemelor de încălzire din clădirile existente sunt depășite și nu funcționează eficient. Dacă considerați că aproximativ 85% din consumul de energie al unei gospodării din România este utilizat pentru încălzire și apă caldă, nevoia de sisteme de încălzire eficiente, durabile și responsabile, cum ar fi pompa de căldură, devine cu atât mai clară. Deoarece cu o pompă de căldură, pierderile de energie pot fi reduse la minimum, resursele economisite, costurile reduse pe termen lung și valoarea proprietății păstrată pe termen lung. Și nu vă faceți griji: adaptarea la o pompă de căldură este mult mai puțin complexă decât ați putea crede. Adesea, sistemele existente de distribuție a căldurii și izolația clădirii vechii sunt deja suficiente pentru a acționa o pompă de căldură într-un mod economic din punct de vedere energetic.

Un climat confortabil in locuință și mereu un bilanț ecologic perfect

Dacă luați în considerare avantajele, în vederea confortului de locuit, în combinație cu aspectele ecologice, devine clar:
Performanța pompei de căldură poate fi cu greu depășită de alte sisteme de încălzire. Pompa de căldură nu reprezintă doar o încălzire ecologică și eficientă, ci și un viitor curat pentru noi și generațiile viitoare. Dacă pompa de căldură este acționată cu energie electrică verde, funcționează chiar complet neutră în CO2. Desigur, acest lucru se aplică și în cazul în care electricitatea fotovoltaică auto-generată este utilizată pentru funcționarea sa, cu independența suplimentară a pompei de căldură față de furnizorii de energie.

Singurul încălzitor care se poate răci și

Acesta este un argument convingător pentru pompa de căldură, mai ales pe fondul schimbărilor climatice cu veri din ce în ce mai calde.

Răcire cu pompe de căldură

Economisiți bani și adăugați valoare în același timp

Prin îmbunătățirea certificatului energetic al clădirii, valoarea proprietății poate fi mărită cu aproximativ 20.000 de euro.

Înlocuiți încălzirea cu petrol sau gaz cu o pompă de căldură?

Ca sistem de încălzire la temperatură scăzută, pompa de căldură are nevoie de o relație echilibrată între standardul energetic al clădirii, dimensiunea suprafeței de încălzire și temperaturile scăzute ale debitului pentru o funcționare eficientă. Contrar a ceea ce ați putea crede, încălzirea prin pardoseală nu este la fel de necesară ca o fațadă izolată energetic. Puteți afla cu ușurință singur dacă sunt îndeplinite cerințele pentru instalarea unei pompe de căldură. Tot ce trebuie să faceți este să setați cazanul existent la o temperatură de tur de 50 ° C într-o zi rece și apoi să întoarceți termostatele radiatorului complet. Dacă temperatura camerei este plăcut de caldă, este de obicei posibilă instalarea unei pompe de căldură fără alte întrebări.

Instalatorul specializat face diferența

Când vine vorba de pompe de căldură, alpha innotec este producătorul lider din punct de vedere tehnologic, cu peste 20 de ani de experiență pe piață și produse. La fel de importantă ca și calitatea încălzirii este calitatea sfaturilor, planificării și instalării. Planificată, instalată și întreținută profesional de către un specialist, pompa de căldură asigură un climat de confort perfect chiar și în clădirile vechi pe termen lung. Adesea este suficient să înlocuiți radiatoarele individuale; instalarea încălzirii prin pardoseală nu este de obicei necesară.
Alternativ, temperatura de TUR poate fi redusă considerabil și prin izolarea retrospectivă a tavanului sau a acoperișului subsolului.

Pompa de căldură potrivită pentru toată lumea

Portofoliul de produse de la alpha innotec oferă soluția potrivită pentru aproape orice aplicație, chiar și atunci când vine vorba de clădiri existente fără încălzire prin pardoseală sau doar o renovare parțială.

Instalare aer / apă în aer liber

 • Acces facil la sursa de căldură
 • Posibilitate de temperaturi ridicate ale debitului
 • Putin spațiu necesar în subsol / cazan
 • Deosebit de flexibil în ceea ce privește opțiunile de instalare / combinație
 • Răcire posibilă

Instalare aer / apă în interior

 • Putin spațiu necesar afară
 • Greu vizibil din exterior
 • Soluție compactă
 • Funcționare deosebit de silențioasă
 • Răcire posibilă

Instalație interioară de saramură / apă

 • Pentru recuperarea căldurii sunt disponibile mai multe sisteme de absorbție: colectoare geotermale, colectoare de tranșee sau sonde geotermale
 • Aprovizionare cu energie foarte eficientă și de lungă durată
 • Soluție compactă cu multe variante posibile
 • Răcire posibilă

Care pompă de căldură este cea potrivită?

În general, pompele de căldură aer-apă sunt adesea utilizate în proiecte de renovare, deoarece aerul poate fi accesat cu ușurință ca sursă de căldură și sunt cele mai ieftine de cumpărat. Cu toate acestea, în calitate de renovator, ar trebui să luați în considerare întotdeauna investiția într-o pompă de căldură saramură în apă dacă proprietatea dvs. este potrivită pentru aceasta. Pompele de căldură saramură / apă obțin de obicei factori de performanță anuali mai mari decât pompele de căldură aer / apă, astfel încât acestea funcționează și mai eficient și astfel determină costuri de funcționare mai mici. De obicei, clădirile vechi au o cerință de căldură mai mare, astfel încât costurile mai mari de dezvoltare pentru sursa de căldură a pământului se pot plăti rapid.

alpha innotec oferă pompa de căldură potrivită pentru fiecare cerință.

La cererea de proiect